Hjälp oss att påverka – tillsammans gör vi skillnad

Blir du upprörd när man byter ut vackra byggnadsdetaljer mot nya fula? Får du ont i magen när du ser hur portar i trä, smäckra fönsterkarmar av kärnvirke, platsbyggda kök och ljuvliga smidesbalkonger slängs till förmån för nya i material som skär sig mot byggnadens ursprungliga skönhet? Blir du upprörd över att all denna renoveringshysteri gör det svårare att nå våra klimatmål?

Vill du hjälpa oss att påverka politiker, fastighetsägare och allmänheten till att vårda det som är hållbart, vackert och ursprungligt, och inte slänga och ersätta med något nytt som dessutom är av sämre kvalitet?

I så fall kanske du vill engagera dig i Renoveringsraseriet som volontär?

Så här blir du volontär

Kontakta oss och berätta om vem du är, vart du bor och om du har någon speciell kunskap som kan vara av intresse för oss samt på vilket sätt du vill engagera dig.

Exempel på vad du kan göra

Kan du dela våra inlägg på sociala medier så att vi når ut till flera? Kan du tänka dig att skriva under en lokal debattext för att påverka politiker och fastighetsägare att vårda och underhålla vårt kulturarv i stället för att slänga ut det? Starta namninsamlingar för att protestera mot pågående förvanskning av skyddsvärda fastigheter? Eller bjuda in dina vänner på sociala medier till att följa oss så att vi når ut till fler? Är det något annat du kan tänka dig att göra?

Hör av dig till [email protected]

När du blivit volontär lägger vi till dig på vår volontärsida på Facebook. Där kan du utbyta erfarenheter, få inspiration och peppa andra.

Varmt välkommen och tack för ditt stöd!

/Renoveringsraseriet

Ursprunglig port i Askersund. Lägg märke till det ljuvliga lilla trycket.
påverka port
Grannporten. Notera ursprungskarmen och överljuset som fortfarande finns kvar. Denna port är av så kallat anodiserad aluminium. Aluminium är en lättmetall som är underhållsfri. Men sakta blir den mer och mer sliten tills den efter cirka 30-40 år måste slängas. Alla dessa icke hållbara portar, fönster och balkonger som inte kan renoveras utan måste ersättas kräver enorma resurser för att tillverkas. Till skillnad från ursprungliga i trä som behöver okomplicerat men regelbundet underhåll. Underhålls de kan de hålla nästan hur länge som helst. Något som också bidrar till våra klimatmål.