Om oss

Renoveringsraseriet är en ideell förening som arbetar kommunikativt för att påverka fastighetsägare, politiker, journalister och allmänhet.

I dag kan en fastighetsägare slänga ut ett fullt fungerande, vackert originalkök från 50- eller 60-talet, ersätta det med något fult och sämre, och på kuppen ha rätt att höja hyran eftersom det så kallade bruksvärdet har höjts. Det här är helt orimligt och något vi på Renoveringsraseriet debatterar. Se vår första debattext i Aftonbladet. Den andra hittar du här.

Likaså är det långt ifrån alla fastighetsägare som underhåller sina fastigheter adekvat. Att ha en bostad är en mänsklig rättighet. Fastigheten måste samtidigt vårdas och förvaltas ansvarsfullt. Renoveringsraseriet granskar fastighetsbolag, påpekar brister och lyfter fram föredömen.

Gustav Bergström, generalsekreterare, är utbildad civilingenjör, expert inom arkitektur och byggnadsvård och driver instagramkontot @ravjagarn. Han är även medförfattare till boken Tidstypiska kök & bad. Du når Gustav på info@renoveringsraseriet.se
Alfred Skogberg, ordförande, är journalist och författare samt grundare till Renoveringsraseriet. Han har även startat de ideella organisationerna Suicide Zero och Suicide Talks. Alfred utsågs år 2018 av tidningen Resumé till en av Sveriges superkommunikatörer. Han bor i ett k-märkt hyresradhus i Råcksta utanför Vällingby. Du når Alfred på info@renoveringsraseriet.se
Erich Arnberg är styrelsens kassör. Han är tidigare fastighetsägare och utbildad ekonom.
Sandra Såger är ledamot i styrelsen. Hon har en fil.kand i kulturvård och en master i kulturarvsstudier. Hon arbetar i dag som byggnadsantikvarie på Gotland.