Nu är det dags för Renoveringsraseriets årliga tävling. Denna gång vill vi utse Sveriges vackraste brutalistiska hus. Brutalismen är en arkitekturstil som verkligen inte älskas av alla. Kanske är det den mest avskydda? Desto viktigare att betrakta den, fundera över den, se det tidstypiska, det kulturhistoriska värdet och ja, även skönheten.

Lyckas vi få fler att se stilens förtjänster och lyckas vi få till en mer nyanserad inställning till vad som är god arkitektur, då är mycket vunnet.

Så här deltar du i tävlingen

Har du ett offentligt konto skapar du ett inlägg på Facebook eller Instagram och laddar upp bilden. Om du inte har ett offentligt konto går det bra att mejla ett foto till [email protected], så läggs fotot upp på Instagramkontot @‌vackrastebrutalismen

Fastigheten ska vara uppförd någon gång mellan 1954-1980. Vinnaren presenteras i slutet av juni. Priset blir boken: “Sverige brutal : arkitektur med attityd under 60- och 70-tal”

I inlägget ska följande finnas med:

Var fastigheten finns

Motivering till varför du gillar den

Namn på fotograf (och du bör ha fotat så att du äger fotorättigheterna).

Klistra in denna text: Den ideella föreningen @‌renoveringsraseriet arrangerar tävlingen #vackrastebrutalismen för att uppmärksamma att vårt kulturarv är hotat. Posta en bild av en din favoritbyggnad. Tagga bilden med #vackrastebrutalismen och var med och inspirera till att värna om en del av vårt kulturarv som behöver en nyanserad debatt.

(Om du känner till en historia om fastigheten får du gärna skriva ner den.)

Tävlingen pågår den 5 maj – 10 juni. Deltagare kan nominera bilder fram till och med den 10 juni. En jury kommer att välja ut tio nomineringar. Därefter får våra följare rösta fram sin favorit. Tävlande godkänner att Renoveringsraseriet kan komma att använda sig av inskickade och uppladdade foton i sina kanaler.

/Alfred och Gustav

PS. Vill du stötta oss så gör det oerhört stor skillnad om du kan bidra med en mindre summa varje månad genom att bli månadsgivare. Det blir du genom att klicka här: https://renoveringsraseriet.se/manadsgivare/ Det går också fint att swisha en slant till 123 256 573 7. Tack!