Renoveringsraseriet har inte ens funnits i ett år och utvecklingen går fort. Vi har över 7000 följare på Instagram och nära 3000 följare på Facebook. Och vi växer snabbare och snabbare för var månad som går. Våra debattartiklar i Aftonbladet, Svenska Dagbladet, och Ny Teknik har läst av tusentals. Många fastighetsägare, inte minst allmännyttan, känner väl till Renoveringsraseriet efter att vi granskat ett antal av deras fastigheter och kunnat konstatera att de ofta sköter sig med beröm uruselt.

Varje dag får vi ett antal mejl med frågor om vi kan hjälpa till att påverka fastighetsägare som vill byta fönster, kök, ursprungsbalkonger med mera. Många som skriver är övermåttan upprörda och ledsna. Vackra kök, träportar, ursprungliga balkonger och fönster förstörs och ersätts med engångsprodukter i aluminium och plast.

Det här förfarandet är inte hållbart. Vi vet vad politiker och fastighetsägare behöver göra för att sluta förvanska byggnader och börja agera klimatsmart. Vi vet också att vi kan påverka rejält. Däremot märker vi att vi snart inte mäktar med. Att påverka tar tid och vi behöver din hjälp. Dels behöver vi volontärer som har tid att lägga på att hjälpa till, och som har kunskap om exempelvis juridik, webbutveckling och filmproduktion med mera. Dels behöver vi få våra följare att starta insamlingar på Facebook.

Ska vi kunna föreläsa för politiker och fastighetsägare över hela landet, ska vi kunna delta mer i samhällsdebatten, ska vi kunna bidra med kunskap om hur vi på bästa sätt förvaltar vårt byggnadsarv och övergår till ett mer cirkulärt tänk så måste vi få hjälp med att få in intäkter.

Är du därför intresserad av att bli volontär så hör av dig till [email protected] eller till [email protected] Berätta om dig själv, var du bor och vad du kan tänka dig att hjälpa till med. Har du inte möjlighet att bli volontär så vore det oerhört uppskattat om du kunde starta en insamling på Facebook. Klickar du här och fyller i uppgifterna så är du igång.

Det går också bra att swisha en slant till 123 256 573 7.

Vill du hellre bli månadsgivare så går det att bli det via Patreon här.

Tack därför för ditt stöd!

/Renoveringsraseriet