Under 1,5 år vi åkt kors och tvärs över Sverige och besökt 12 städer. Vi har gjort massor av research, träffat stadsarkitekter, fönsterhantverkare, bebyggelseantikvarier och en drös andra. Vi har spanat, funderat, fått ont i magen och hänförts. Vi berättar om fantastiska hus, arkitekter, byggnadsdetaljer och om vårt otroliga byggnadsarv. Resultatet kan du ta del av i vår bok “Gör om gör rätt – landet runt med Renoveringsraseriet”.

Rop på hjälp

Boken är ett tidsdokument och ett rop på hjälp. Stora delar av vårt byggnadsarv finns inte längre. På mängder av hus har det tidstypiska ersatts med motsatsen. Det som en gång gick att vårda och bevara har ersatts med skräp med kort livslängd. Det som är kvar riskerar i stor utsträckning att hamna på tippen.

Få upp ögonen

Fler måste därför få upp ögonen för vad som sker. För ensamma kan vi inte göra mycket men ju fler som ser och agerar desto större skillnad kan vi göra. Och något du kan göra är att redan nu förbeställa boken via länken i vår profil.

Vi har jobbat hårt och länge med boken och är oerhört stolta över resultatet. Något partiskt vill vi mena att detta är årets julklapp.

Här kan du beställa boken

Så gillar du det vi står för, beställ boken! Till grannen som pratar om att byta fönster, till dina släktingar, till dina vänner eller till dig själv. Boken finns ännu inte i handeln, men går att förbeställa på här: https://www.bokus.com/…/gor-om-gor-ratt-landet-runt…/

Stort tack till alla som beställer boken!

Vi vill också passa på att rikta ett stort tack till Ordfront förlag. Utan er ovärderliga hjälp hade boken inte blivit verklighet!

/Alfred och Gustav