Förmågan att ta reda på vilka tidstypiska och kulturhistoriska värden fastigheten har.

Förmågan att sätta av pengar till en renoveringsfond. Som sedan används för regelbundet underhåll. För självklart är det positivt att underhålla underhållsbara material, och inte ersätta med byggnadsdetaljer som inte kan underhållas.

Förmågan att ha koll på vilka duktiga hantverkare som kan anlitas för exempelvis fönsterrenovering, putsning, balkongrenovering, snickerirenovering, ommålning med färger som inte skadar hus, natur eller människor.

Förmågan att förmedla de kulturhistoriska värdena till hyresgästerna och nyfikna, genom att exempelvis sätta upp en informationsskylt om när huset byggdes, vem som ritat och när det uppfördes. Samt vad som är tidstypiskt på fastigheten. Gäller flerbostadshus såväl som enskilda villor.

Förmågan att satsa på material som åldras med värdighet, som är underhållsbara och som passar till husets arkitektur.

Förmågan att älska arkitektur. Gör du inte det kanske du ska hyra ett hus så du inte riskerar att förvanska det.

Förmågan att få andra fastighetsägare att se fördelarna i hur du förvaltar ditt/dina fastigheter.

Håller du med? Kommentera gärna!

PS. Och stöd oss gärna så att vi kan fortsätta granska, informera, upplysa och hålla diskussionen levande om vårt byggnadsarv och hur det bäst kan tas om hand. Swisha gärna valfritt belopp till 123 256 573 7

Och bli ännu hellre månadsgivare så att vi kan planera vårt arbete långsiktigt. Det blir du på patreon.com/renoveringraseriet